Bodypaint
Traumaverwerking met een bodypaint, een bijzondere en mooie ervaring...
Bodypaint verwerking
Traumaverwerking met een bodypaint, een bijzondere en mooie ervaring...
Vorige slide
Volgende slide

de Schminkkoffer

Bodypaint

Wij weten uit ervaring hoe goed bodypaint bijdraagt aan acceptatie en verwerking van het lichaam dat door ziekte of trauma is veranderd. 

Ben jij getekend door een ongeluk of operatie en gun je jezelf een mooie bodypaint? In een veilige omgeving (kan ook bij jou thuis) painten wij wat jij kiest om jou een onvergetelijk moment te bieden als je in de spiegel kijkt met een lach op je gezicht.

50% Doneren we aan een door jou te kiezen stichting. Boek hier

Tussen 2009 en 2018 is Martine voorzitter geweest van haar stichting GETEKEND DOOR… samen met Richard Nijboer heeft zij een boek gemaakt waarin vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad hun verhaal vertellen door middel van een bodypaint. Zij hebben painters, fotografen, journalisten en visagisten uit het hele land samen laten werken om zoveel mogelijk vrouwen deze ervaring te laten opdoen. De opbrengst van het boek was voor BRCA borstkankeronderzoek via KWF Kankerbestreiding en heeft, samen met de acties eromheen,  €17.500,-  opgebracht.  meer informatie over stichting GETEKEND DOOR… klik hier

foto verwekings bodypaint_schminkkoffer

Bodypaint verwerking van

Model: Marieke van den Berg

Painter: Martine Lissenberg

Haar en visagie: Jeanine Feenstra

Fotograaf: Jan Freriks

Journalist: Mireille Molenhuis

Marieke van den Berg (57):  “Ik houd erg van het Oosterse. Het mystieke ervan trekt me aan. Ik wilde iets sierlijks en iets vrouwelijks. Met elkaar hebben we er een kunstwerk van gemaakt. Zeven jaar geleden kreeg ik kanker, en nu is zoiets boosaardigs voor één dag in iets prachtigs omgevormd.  Dat ontroert me.

De sierlijkheid ligt niet aan het missen van een borst, je kunt beter een borst missen dan een been. Als ik me de paint had voorgesteld met twee borsten, had het niet mooier kunnen zijn. Nu geeft het ontroering: er is iets gebeurd met dit lichaam.

Ik heb een borstsparende operatie gehad, maar omdat de snijvlakken niet schoon bleken, onderging ik alsnog een amputatie. Die tijd was een rare mengeling tussen opgelucht zijn en verdriet hebben. Ik wil geen reconstructie. Ieder mens gaat dood met littekens op het lichaam en dit is er met mij gebeurd in het leven. Ik wil benadrukken dat ik kanker niet heb overwonnen, maar heb mogen overleven en dit is het teken daarvan.”